Menu

Wandelen & fietsen

Fietsen

De prachtige Achterhoek is het beste te ontdekken al wandelend of per fiets. Vergeet uw wandelschoenen en/of fiets daarom ook niet mee te nemen. 

De Achterhoek is door de fietsersbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes.

Wist u dat de omgeving ook perfect is voor een rit op de mountainbike of een ronde wielrennen? 

Veel gebruikt is het netwerk van fietsknooppunten dat je overal in de streek kunt oppakken. Bij ieder knooppunt staat ter plekke een kaart van het gebied waar je op dat moment bent zodat je snel en makkelijk het vervolg van je fietsroute kunt uitstippelen. Via de website van 'Nederland fietsland' kunt u zien waar in de omgeving de knooppunten zich bevinden. Op deze manier kunt u zelf een mooie route uitstippelen. Verder kunt op de receptie van Recreatiecentrum het Eibernest een knooppunten kaart kopen, of een mooie fiets route uitzoeken. Tevens is er in het hoog-en laag seizoen een fietsarrangement. Kijk hiervoor op de website onder het kopje arrangementen. 

Heeft u uw fiets niet meegenomen? Geen probleem. Bij Fiets- en kanoverhuur Ten Brinke & Keerse in Rekken.

Wandelen

Trek uw wandelschonen aan en ga er op uit. In de omgeving vindt u talrijke wandelroutes die u de mooiste plekken laten zien. wat dacht u bijvoorbeeld van de natuurgebieden:

  • Zwillbrocker ven
  • De Leemputten in Groenlo

Veel wandelplezier!

Omgeving overzicht